BLOG

Парк-Хотел Орлов Камък

Relax center

02дек.

Ние в Парк -хотел „Орлов камък“ знаем, че малките наслади са това, което Ви помага да продължавате напред! В добавка към задължителния фитнес, ние Ви предлагаме релакс център, изцяло посветен на доброто Ви настроение и самочувствие.

Оставете деловия ден зад гърба си и се отдайте на почивка в саунатa.

Любителите на водата могат да се поглезят в джакузито след една продължителна парна баня. Ако спортът е Вашият начин да спрете времето и да съберете сили и енергия за следващия ден, нашия фитнес е всичко, от което имате нужда.

Туризъм

31авг.

Удоволствието е основният фокус на всички възможности за туризъм в гр. Копривщица.
С екскурзия до връх „Богдан“ / 1604 м / най-високият връх в планината „Средна гора“ пред Вас ще се открие прекрасна панорамна гледка и цъфнали планински пасища.  Време на прехода: 4 часа.

Бадминтон

31авг.

Игра, която изисква добри рефлекси, скорост и издръжливост,  идеалена за интензивна тренировка. Редовна бадминтон активност предотвратява появата на сърдечно-съдови заболявания и остеопороза, както и прекомерно покачване на теглото. Играта ви държи млад, мотивиран и силен.

 

Спортен риболов

31авг.

Езерото е отворено за риболов всеки ден. Нужни са добро оборудване, умения, уважение към животните и късмет за добър улов. могат да се ловят пъстърва и шаран.

Наслука с добра сполука!

 

 

Спортна зала

31авг.

Независимо, дали искате да останете във форма на Вашата ваканция или просто искате да изпуснете парата, нашият спортен клуб има нещо за Вас. Спортната ни зала предлага разнообразие от уреди за упражнения и свободни тежести за Вашите кардио и силови тренировки

Конна езда

31авг.

Ако никога не сте били на кон, ние ще ви помогнем да направите това своя сбъдната мечта, като в същото време се насладите на  девствената природа на Средна Гора. По пътя ще яздите през красиви, недокоснати от човешка ръка местности – пасища, потоци, долини и гори.

Обадете се предварително!

Колоездене

31авг.

Колелата са предназначени за маршрути с ниска и средна  трудност. Част от маршрутите са по асфалт, други по чакъл и планински пътища. Идеални за кратки преходи  за цялото семейство.

Къща музей Тодор Каблешков

31авг.

Тук през 1851 г. в чорбаджийско семейство се ражда Тодор Каблешков – Председател на революционния комитет в Копривщица и авторът на Кървавото писмо е сред къщите образци на българската. След погрома на Априлското въстание Тодор Каблешков е заловен. Самоубива се в Габровския конак на 25 годишна възраст.
Къщата е построена през 1845 г. в пловдивски стил, от копривщенския майстор Генчо Младенов за богатия бегликчия Лулчо Каблешков. Сградата се отличава със своята симетричност, красиви форми, големите издадени над улицата еркери, красив кобиличен фронтон над затворен остъклен кьошк, просторен остъклен салон на втория етаж, дърворезбованите тавани, вратите и долапите..
Музеят е отворен за посетители през 1952 г. Тук е експонирана Читалищната музейна сбирка, подредена през 1931 г. Първият музей в Копривщица, разказва за историята и традиционния бит на  града. Настоящата музейна експозиция илюстрира бита на богатите копривщенски чорбаджии. Наративни и писмени исторически извори проследяват живота и делото на Тодор Каблешков, и епизоди от обявяване на Априлското въстание и копривщенските опълченци в Руско-турско освободителната война.

Работно време на музеите в Копривщица

През лятото (1 април – 1 ноември) музеите са отворени от 9:30 до 17:30 часа.
През зимата (1 ноември – 1 април) – от 9:00 до 17:00 часа.
Почивните дни са понеделник и вторник, като в понеделник почиват музеите „Дебелянов“ и „Каблешков“, а във вторник – „Каравелов“, Лютова къща и музей „Бенковски“.